Αράχωβα

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Αράχωβα - Παρνασσός

Η Αράχωβα είναι ένα ορεινό χωριό xτισμένο στους πρόποδες του βουνού Παρνασσός σε υψόμετρο 950μ. ανήκει στο νομό Βοιωτίας και απέχει περίπου 160 χλμ από την Αθήνα. Όμορφα πέτρινα σπίτια στενοί δρόμοι και πηγές ολόγυρα είναι η πρώτη εικόνα που βλέπει ο επισκέπτης. H Aράχωβα, παρά την υψηλή τουριστική της ανάπτυξη έχει διατηρήσει τον παραδοσιακό της χαρακτήρα, προσφέροντας συγχρόνως τις ανέσεις και τις δραστηριότητες που αναζητούν οι επισκέπτες της.

Εάν βρεθείτε Πάσχα στην Αράχωβα θα σας δοθεί η ευκαιρία να ζήσετε από κοντά το «Πανηγυράκι», τον τριήμερο, διπλό εορτασμό για τον πολιούχο της πόλης Άγιο Γεώργιο και τη Μάχη της Αράχωβας (Νοέμβριος 1826).

Η λατρεία του Αγίου Γεωργίου στην Αράχωβα έχει ξεκινήσει από πολύ παλιά και συνδέεται με πολλούς θρύλους και παραδόσεις.
Το «Πανηγυράκι» είναι μια γιορτή που διατηρεί αμετάβλητα παλαιά έθιμα ελληνικών πανηγυριών με αρχαίες καταβολές. Μερικά από τα έθιμα αυτά είναι ο χορός των γερόντων, το σήκωμα ηε πέτρας, η λιθοβολία, η σφαιροβολία, η πάλη, ο αγώνας του ανηφορικού δρόμου των γερόντων, των ανδρών και των νέων, το τραπέζι στον προαύλιο χωρο της εκκλησίας, το ρουμελιώτικο γλέντι κ.α.

Ο οικισμός της Αράχωβας συνδυάζει μεγαλοπρέπεια με άγριο τοπίο, μαγευτική θέα, υγιεινό κλίμα, ιδιόρρυθμη αρχιτεκτονική σπιτιών, νυχτερινή ζωή και χειμερινά σπορ. Είναι ένας χειμερινός προορισμός που προσφέρει στους επισκέπτες, περιπέτεια, ποικιλία δραστηριοτήτων και συνάμα ηρεμία και ξεκούραση για όσους το επιθυμούν.
Awesome Image
Χ.Κ. ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ
Ski & Snowboard
Για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ, το Χ.Κ. Παρνασσού είναι το δημοφιλέστερο και το πιο σύγχρονο χιονοδρομικό κέντρο στην Ελλάδα. Ο Παρνασσός καλύπτει τις ανάγκες τόσο των αρχάριων όσο και προχωρημένων χιονοδρόμων.
Awesome Image
ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗ ΦΥΣΗ
Δραστηριότητες
Εκτός από την χιονοδρομία η περιοχή προσφέρεται και για άλλες δραστηριότες, όπως για πεζοπορία ή ορειβασία μέσα στο ελατόδασος του Παρνασσού, για ποδήλατο βουνού σε ορεινούς δασικούς δρόμους και αναρρίχηση ή καταρρίχηση σε απότομους βράχους.